kwartiermakers in de bouw

kwartiermakers in de bouw
de kwartiermakers

maandag 28 juli 2014

Spark Bouw Innovatie Campus

Op 4 februari 2014 ondertekenen de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), Provincie Noord-Brabant, gemeente ‘s-Hertogenbosch, Avans Hogeschool en Heijmans de samenwerkingsovereenkomst voor SPARK, dé crossover voor innovatie en technologie in de bouw. SPARK beoogt de kwaliteit van de

Spark Bouwcampus terrein Rosmalen
gebouwde omgeving sterk te verhogen door producten te ontwikkelen die zorgen voor verbetering van veiligheid, gezondheid en duurzaamheid. Alle vijf initiatiefnemers leveren een bijdrage door zich of op SPARK te vestigen, mensen en of middelen ter beschikking te stellen. SPARK komt op het terrein van Heijmans langs de Zuid-Willemsvaart en moet een broedplaats worden voor innovatie en technologie in de bouw.
Verbinden
SPARK verbindt mensen en organisaties die, vanuit een gedeelde passie en op basis van hun eigen specialisme, bijdragen aan een aantrekkelijk leefklimaat. Grensverleggende oplossingen voor de vraagstukken van morgen worden gezocht en gevonden op het snijvlak tussen sectoren en (technische) disciplines.

SPARK is daarmee niet alleen een ontmoetings- en inspiratiecentrum, flexplekken en verschillende labs, maar vooral ook een netwerk van kennis en creativiteit. Concreet moet dat leiden tot productinnovaties en hoogstaande techniek. Dit bereikt SPARK door kenniscombinaties aan te gaan, testruimtes te bieden en potentiële gebruikers te linken aan de innovaties. De combinatie van praktijk, start-ups en toponderwijs maakt dit mogelijk.

Goede voorbeelden van SPARK-achtige innovaties zijn 3d print technologie en de toepassing hiervan in de bouw, decentrale energieopwekking in en rond gebouwen, gezondheid van gebouwen en een concept als Smart Highway. Ideeën en oplossingen die van grote invloed zijn op de gebouwde omgeving. Gezien deze ambitie heeft een aantal partijen, naast de vijf initiatiefnemers, toegezegd zich hier te zullen gaan vestigen. Dit zijn 16 promovendi van de TU/e en de Technology tak van Heijmans. Kwartiermaker Cassandra Vugts zal, onder toeziend oog van de SPARK bestuursvoorzitter Henk Kivits, sturing geven aan de uitvoering van de SPARK strategie, het werven van nieuwe deelnemers en het realiseren van de ruimtelijke ontwikkeling.

Over SPARK
SPARK is dé cross-over voor vernieuwing in de gebouwde omgeving. De hele bouwketen is betrokken bij SPARK: van gebruiker tot bedenker tot ‘launching customers’. Met allen maar één doel: het sterk verbeteren van de gezondheid, veiligheid en duurzaamheid van de gebouwde omgeving.

Meer info:
www.sparkcampus.nl
www.facebook.com/sparkcampus

LinkedIn Groep SPARK
Of bij de kwartiermaker:

Cassandra Vugts
cvugts@the21company.nl
06-21272107

Geen opmerkingen:

Een reactie posten